top of page
  • info2042074

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK, BAĞ-KUR, GSS olan ya da biri aracılığı ile bunlardan birinden faydalanan, 65 yaşını aşmamış, geçmişte, ciddi ve kronik hastalık öyküsü olmayan, örneğin, kanser, felç, organ yetmezliği gibi hastalıkları yaşamamış kişilere tamamlayıcı sağlık sigortası düzenlenebilir.

Bebekler ise bazı sigorta şirketlerinde 15 günlük olduktan sonra tek başlarına sür prim uygulanarak poliçelendirile bilirken bazı sigorta şirketlerinde 6 yaşına kadar ebeveynlerinden en az biri ile sigortalanabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında ön şart olan SGK lı olma koşu için bazı bireylerin GSS yani genel sağlık sigortalarını dışarıdan kendileri yatırarak poliçe kullanabildiklerini söyleyebiliriz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavilerde 3 aylık bekleme süresine tabidir. Ancak ani gelişen kırmızı triajlık durumlarda poliçe hemen devreye girer. Bunun yanı sıra bazı özel şartlara tabi hastalıklarda bekleme süreleri yer alabilmekte. Örneğin fıtık ve katarakt ameliyatları için 1 yıl bekleme süreleri mevcuttur.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında 10 adet ayakta doktor muayenesi yer almaktadır. Anca geçtiğimiz bir yılda bazı sigorta şirketlerinde 4’lü 5’li ve 8’li muayene paketleri de kullanıma açıldı.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında yatarak tedavilerin %100 ü karşılanmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında evde bakım hizmeti, tıbbi cihaz, suni uzuv ve sınırsız ambulans hizmetleri yer almaktadır. Doktorunuzun reçete ettiği tıbbi cihazı ( boyunluk, arter vb.) medikalden aldığınızda faturanızı ibraz ettiğinizde ödeme iadesi alabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında bunlara ek yan teminatlar düzenlenebilmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortaları, poliçeden sonraya ortaya çıkan ve SUT karşılığı olan tüm hastalıklarınız için kullanabileceğiniz bir sigorta türüdür. Ancak poliçe öncesine dayanan hastalıklarınızda bazı sigorta şirketleri medikal değerlendirme sonucu poliçenize dahil edebilmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortanızı ara vermeden 3 yıl boyunca üst üste yenilediğiniz takdirde ÖBYG ( ömür boyu yenilenme garantisi) almaya hak kazanabilirsiniz. Bunun için aynı sigorta şirketinde kalmanıza gerek olmadan, diğer sigorta şirketine geçişlerinizi transfer şeklinde almanız yeterlidir.

Tamamlayıcı sağlık sigortaları iki şekilde düzenlenebilir. Birincisi yeni iş, yani ilk kez sigortalanan birey, ikincisi ise transfer, transfer şeklinde poliçelendirilenler hak kaybına uğramadan sanki aynı sigorta şirketinde devam ediyormuşçasına hak transferi ile sigortalanırlar. Böylece bekleme süreleri ’ yeni iş’ te olduğu gibi sıfırlanmaz ve önceki poliçe döneminde ortaya çıkan hastalıkları da yeni poliçesine dahil edilmiş olur.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında hastanenin SGK anlaşmasının ve sigorta şirketi ile anlaşmasının yapılmış olması gerekmektedir. Türkiye ‘ de bu şekilde hizmet veren oldukça yüksek sayıda hastane ağının olduğunu söyleyebiliriz.

86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Özel Sağlık Sigortalarının Faydaları

Özel sağlık sigortaları, sigortalı kişilerin özel sağlık hizmetleri için ek bir kapsama sahip olan sigorta türüdür. Bu sigorta, sigortalı kişilere daha iyi ve hızlı sağlık hizmeti alabilme imkanı suna

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Faydaları

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ana sağlık sigortasının sağlamadığı sağlık hizmetleri için ek bir kapsama sahip olan bir sigorta türüdür. Bu tür sigorta, sigortalı kişilerin sağlık masraflarını azaltmal

bottom of page